©2019 by nordanstigshundlycka. Proudly created with Wix.com

KURSER

Valpkurs | Fortsättningskurs | Vardagslydnadskurs | Helgkurs | Privatträning | Föreläsningar

På våra hundkurser är det färre ekipage i varje träningsgrupp, detta är för att alla ska få ut så mycket som möjligt av tillfällena, och för att jag som instruktör ska kunna individanpassa innehållet. 

Instruktör: Denise Idén-Höglund, utbildad hundskötare & hundinstruktör.

- I mina kurser har jag som mål att på ett pedagogiskt sätt öka kunskap och förståelse hos ägare för sina hundar och dess behov, samt till att bidra att fler hundar och ägare får en trygg och harmonisk tillvaro. En tydlig kommunikation bidrar till en starkare relation med din hund.

Genom att jobba med positiv förstärkning får vi en mer samarbetsvillig hund då hunden lär sig att det lönar sig att vara tillsammans med dig.

Aktuella kurser:

OBS! Dom flesta kurser har nu vinteruppehåll. Fler kurser kommer 2020.

65196113_906572006354220_328874753762367

Privatträning

I mån av tid

Boka in ett tillfälle för att träna det du vill och få stöd av en instruktör i hur du ska komma vidare i träningen 

1 tillfälle (á 1h) 300:-

 

3 tillfällen (á 1h) 800:- (ord.900:-)

5 tillfällen 1200:- (ord.1500:-)


(OBS! priserna gäller inom 3 milsradie från Gnarp, utöver det tillkommer milersättning)


På en privatlektion får du individuella råd & träningstips som gör att hundens utveckling går åt det håll du vill.

Du kan också välja om du vill arbeta med ”lättare” problem som exempelvis inkallning, om hunden drar i koppel eller om den skäller mycket. Hur vi spenderar tiden är helt och hållet upp till dig!

En eller ett par privatlektioner är också ett mycket bra alternativ för dig som inte har möjlighet att gå på kurs.

IMG_1566.JPG

Kamphundshelg

2-3 maj 2020

Vad gör man på en KAMPHUNDSkurs..? Namnet på denna populära helgkurs väcker ofta funderingar. Svaret är enkelt: Man lär sig om sin hund, för sin hund, tillsammans med sin hund. Kursen är förståeligt nog populär.

Att lära sin hund att fungera i samhället är en förutsättning för bra hundhållning. Har du dessutom en hund av kamphundstyp är samhällets krav så mycket högre. Kanske måste du som ägare till dessa hundar stå till svars för vad omgivningen betraktar som “mördarhund” och kanske otaliga gånger försvara ditt val av livskamrat. 

Men hur blev det nu såhär? Varför uppstod denna hysteri kring våra hundar?

Du kanske har märkt att din fantastiska hund är ett fenomen värt OS-medalj i koppelstretande. Eller att den ibland verkar ha aningens svårt att slappna av i nya miljöer. Eller att den är så totalt hängiven leken med kopplet att den glömt vad LOSS innebär? Kanske att den har börjat få lite svårt att uppföra sig med andra hundar? Då har du hittat intensivkursen som faktiskt ger dig träning för att hjälpa er åt rätt håll! På kursschemat står både teori om bull & terrier-typens historia och praktisk träning i hur du hanterar dess olika egenskaper i alla olika vardagliga situationer.

Schema: 
Kursen omfattar 2 heldagar à 15 timmar! Teori och praktik kombineras!

Till kursen kommer du behöva gott mjukt godis till din hund, en filt att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak (gärna i 1,5 m långt rep).

Undvik flexikoppel under kursen. Din hund skall under kurs alltid vara kopplad. Löptikar är tillåtna med trosor på inomhus, och får hålla till i utkanten av planen. Meddela oss om din tik löper

Kostnad: Fika och diplom ingår
2 500 kr / ekipage (ett ekipage är 1 förare + 1 hund)
1 250 kr / åhörarplats (delta i kursen utan hund, perfekt för dig som vill lära dig mer, eller för sambon eller familjemedlemmen som vill vara med)